phone +3130 669 2020

mail_outline info@cobra-suspension.com

 • Cobra Suspension Techniek

  Cobra Suspension verlagingsveren worden zorgvuldig ontworpen voor elke auto. Dat betekent dat onze engineers ontwerpkeuzes maken waardoor uw auto beter oogt en beter rijdt met behoud van veiligheid.

  Concept van verlagingsveren

  Verlagingsveren verbeteren niet alleen de looks van uw auto, maar ook de rijeigenschappen door het overhellen van het chassis te beperken. Met Cobra Suspension verlagingsveren richten wij op een OE-comfort karakter, maar wel gecombineerd met de rijeigenschappen die u van verlagingsveren kunt verwachten. Door het verlaagde zwaartepunt voelt de auto directer en heeft u meer gevoel met de weg.

  Karakteristiek van Cobra Suspension verlagingsveren

  • Wij streven naar een comfortabel karakter voor dagelijks gebruik
  • Cobra Suspension verbetert de looks van uw auto door de verlaging
  • Wij ontwerpen verlagingsveren zonder compromis op veiligheid
  • Verlagingsveren verlagen het zwaartepunt voor betere rijeigenschappen
  • Behoudt van het originele karakter van de auto

  Progressieve Verlagingsveren

  Cobra Suspension gebruikt in de basis het originele ontwerp van de fabrikant. In de meeste gevallen, hebben de originele veren van een moderne auto al een progressieve werking. Deze optimaliseren wij weer verder bij het verlagen van een auto. In sommige gevallen, kiezen wij ervoor om een veer twee veerconstantes te geven, een zogenaamde 'dual-rate'. Dit zijn eigenlijk twee lineaire veren, die naast de originele progressieve werken van de originele veer, afzonderlijk van elkaar werken. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leest u in het onderstaande artikel

  Ontwerp Cobra Suspension

  Het tot stand komen van Cobra Suspension verlagingsveren begint bij het analyseren van de originele veren. Dit doen we door de originele veren uitgebreid vast te leggen. Het karakter van de originele veren die van de testauto af komen worden beoordeeld en aan de hand daarvan zorgen wij ervoor dat we een goed uitgangspunt hebben voor de verlagingsveren. Door zelf te ervaren en de technische gegevens goed te analyseren, weten wij elementen van het originele karakter te combineren met de sportievere wegligging.

  Cobra Suspension Productie

  Na het analyseren van de originele veren en het opzetten van het ontwerp van de verlagingsveren, kan de productie aan de slag met het produceren van de prototypes. Deze prototypes worden aan de hand van dezelfde strenge eisen geproduceerd als onze uiteindelijke serie. Dit stelt ons in staat om de producten zo goed te testen en te vertrouwen op de verkregen informatie. Hiervoor gebruiken wij daarom de beste wikkelmachines in de industrie. Deze zorgen ervoor, dankzij hun consistentie, dat de veren altijd voldoen aan onze kwaliteitseisen.

  Het testen van Cobra Suspension verlagingsveren

  Voor elke applicatie, testen wij de veren grondig om ervoor te zorgen dat de verlaging goed uit valt. Hoeveel auto's we nodig hebben varieert per type auto. Dat kan soms vier auto's zijn, maar soms ook twintig auto's. Al deze auto's worden grondig bekeken, gemeten en uitvoerig getest met onze verlagingsveren zodat wij weten hoe de verlagingsveren uiteindelijk rijden en hoeveel ze in de praktijk verlagen. Wij passen onze kennis die wij verkregen hebben uit de F1, Rally, Dakar, Le Mans en andere sporten toe op onze straatproducten, zodat wij altijd aan de eisen van de hoogste segmenten voldoen.