phone +3130 669 2020

mail_outline info@cobra-suspension.com

 • Over ons

  Doordat wij werken met vakmensen die hun sporen in de motorsport ruimschoots verdient hebben is er een ruime kennis opgebouwd op het gebied van motorsport toepassingen. Deze kennis vertalen wij naar de straat om zo iedereen de beste technologie in onderstellen te kunnen bieden.

  Bedrijf

  Cobra-Suspension is één van de toonaangevende fabrikanten van sport suspension in Europa. Cobra-suspension heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen van sport suspension voor raceauto’s en de standaard personenwagens. Bij de start in het begin van de jaren tachtig met Race teams in de Dutch Touring Car Championship zoals de BMW E30 en de Mercedes W201, lag de focus in die jaren tachtig vooral op de ontwikkeling van sport suspension voor raceauto’s, tuning liefhebbers en andere speciale projecten voor autofabrikanten. Sinds 2008 is Cobra Suspension ook actief in de rally wereld.

  Race Disciplines

  Naast verschillende rally, GT en touringcar raceseries, zijn wij als fabriek ook betrokken geweest bij Formule 1, Le Mans, Dakar, WRC en andere race disciplines. Wij bieden onze klanten de beste ondersteltechniek die er te verkrijgen is. Onze producten zijn ontworpen aan de hand van strenge eisen die gelden bij dergelijke disciplines en ze zijn tevens onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles die onze klanten eisen. Deze ervaring en kennis wordt vertaald naar onze toepassingen voor op de straat en circuit waardoor u niet alleen sneller op het circuit bent, maar ook kan vertrouwen op onze veiligheid.

  Missie

  Als grootste technische verenfabriek van de Benelux staan wij wereldwijd voor een belangrijke progressieve taak in het ontwikkelen, produceren en leveren van hoogwaardige kwaliteit veerproducten waar wij geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Dit houdt in dat wij voor u juiste oplossing vinden voor elk vraagstuk. Zo heeft u altijd de beste balans tussen wegligging en comfort en onderscheiden wij ons door deze twee variabelen optimaal op elkaar af te stemmen!

  Visie

  De wereld staat niet stil en zo ook niet de ontwikkeling van ondersteltechniek. Deze houden wij nauwlettend in de gaten om zo onze processen en producten continue te blijven optimaliseren. Wij streven er naar u de beste rijervaring te bieden voor welke toepassing dan ook en ontwikkelen ons voortdurend om in de markt voorop te kunnen blijven lopen. Door te investeren in onze kennis en medewerkers, zijn wij in staat de beste kwaliteit te kunnen leveren, zowel nu als in de toekomst.

  Producten

  Cobra Suspension is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals verlagingsveren, schroefsets en andere onderstel-componenten. Het momenteel beschikbare assortiment omvat bijna 5000 producten voor allerlei toepassingen, van klassiek auto's tot aan splinternieuwe auto's. Door ons programma constant te ontwikkelen, hebben we een breed scala aan producten. Bovendien is een van de vele sterke punten van Cobra Suspension de flexibiliteit in de ontwikkeling en het produceren van onze producten.

  Ervaring

  Cobra Suspension heeft vandaag ongeveer 90 zeer gemotiveerde en goed opgeleide werknemers in dienst, die producten ontwerpen, ontwikkelen en produceren voor klanten over de hele wereld. De in meer dan 60 jaar opgebouwde ervaring staat garant voor een zeer uitgebreide productkennis.

  Cobra Suspension

  Cobra Suspension is niet zomaar een fabrikant, het is een bedrijf wat staat voor kwaliteit, service en innovatieve ontwikkelingen. Met een distributie netwerk voor meer dan 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Aziƫ willen we voldoen aan de hoge eisen die zowel de klant, als wij zelf eisen. We bieden het grootste programma in Europa voor personenwagens van Europese en Aziatische makelaardij. U kunt de perfecte oplossing beleven wanneer het aankomt op kwaliteit, prestaties, controle en de plezier van het rijden, en dat allemaal Made in Holland!