phone +3130 669 2020

mail_outline info@cobra-suspension.com

 • Productie

  Cobra Suspension verlagingsveren en schroefsets worden in Nederland geproduceerd. Wij zijn trots op onze lange historie en ervaring in het produceren van verlagingsveren en onze state-of-the-art fabriek, gevestigd in de Meern - Utrecht.

  De Fabriek

  Cobra Suspension is onderdeel van één van de grootste verenfabrieken in Europa, waardoor wij 65 jaar ervaring in verentechniek kunnen combineren met onze eigen decennialange ervaring in de autosport. Onze productie bestaat uit de beste machines uit de industrie. Alle veren worden in huis ontwikkeld door onze engineers en daarmee streven wij naar een actueel productprogramma dat voldoet aan de nieuwste wensen en eisen. De fabriek is constant in ontwikkeling om aan de nieuwste standaarden te kunnen voldoen.

  Onze Wikkelmachines

  Onze verlagingsveren worden op CNC-aangestuurde wikkelmachines koud gewikkeld. De verlagingsveren worden gemaakt van Chroom-Silicium verenstaal met een extra hoge trekvastheid om zo een langere levensduur te kunnen garanderen. De veren worden op nauwkeurige wijze geprogrammeerd door onze operators om zo aan de kleinste toleranties te kunnen voldoen. Tijdens het produceren worden de veren gecontroleerd op maatvoering en kracht. Hiermee garanderen wij een kwalitatief top product.

  Warmtebehandeling

  Na het wikkelen worden de verlagingsveren met hitte behandeld om zo de levensduur van de veren nog verder te verlengen. Dit gebeurd op hoge temperatuur tegenover een bepaalde tijd zodat het materiaal de spanning overal gelijkmatig kan verdelen. Onze ovens behandelen een groot aantal veren tegelijk.

  Geslepen Veren

  Bij sommige toepassingen zoals motorveren of veren voor schroefsets, moet de veer aan één of twee zijden geslepen worden. Hiervoor hebben wij verschillende types machines in gebruik, die zowel rechte cilindische veren als de zogenaamde ‘formed springs’ kunnen slijpen. Het slijpproces gebeurd met hoge precisie zodat de veren perfect op de schokdemper passen.

  Kogelstralen

  Door het geweld van de CNC-wikkelmachines, blijven er productiesporen achter op de veren. De veren worden na het ontlaten gestraald om de oneffenheden in het materiaal te verwijderen. Dit bevordert de levensduur van de veer omdat de micro-oneffenheden door deze behandeling verdwijnen. De veren worden mede dankzij deze behandeling klaar gemaakt voor het volgende proces, het poedercoaten.

  Poedercoaten

  De laatste stap in het productieproces! Alle verlagingsveren krijgen een anti-corrosie behandeling en worden vervolgens met poederlak geëpoxeerd in onze state-of-the-art poedercoatfaciliteit voor een mooie en langdurige corrosiebestendige bescherming.