phone +3130 6664666

mail_outline info@cobra-suspension.com

Tesla Model 3 Cobra Suspension Verlagingsveren

01-02-2020

De Tesla Model 3 is één van de meest populaire elektrische auto's op dit moment. In Nederland, waar deze set ook ontwikkeld is, was het in 2019 zelfs de meest populaire auto van het jaar.

Tesla Model 3 Cobra Suspension Verlagingsveren

Door de populariteit van de Tesla Model 3, zijn wij ook de Cobra Suspension verlagingsveren voor deze auto gaan ontwikkelen. Dit begon al halverwege 2019, toen de auto nog maar net op de markt was. De eerste waar wij mee aan de slag konden, was de Tesla Model 3 Long Range All Wheel Drive. Een van de eerste modellen die naar Nederland zijn geëxporteerd vanuit de Verenigde Staten. De ontwikkeling voor de verlagingsveren begint bij Cobra Suspension altijd met het in kaart brengen van alle modellen die er te verkrijgen zijn. Het verschil in gewicht, uitvoering, aandrijving en gewenste verlaging zijn voor ons belangrijke factoren. In het geval van de Tesla Model 3, heb je uiteraard nog de AWD Performance en de achterwielaangedreven versies. Om de ontwikkeling en het daaruit voortkomende product perfect te krijgen, zijn wij bezig geweest met minimaal vier auto's om zo een compleet programma te ontwikkelen.

De uitdaging

Voor de Tesla Model 3 hadden wij bij Cobra Suspension al reeds een prototype verlagingsverenset klaar liggen voor montage, nog voordat wij de auto zelf gezien hadden. Via onze partner in de Verenigde Staten, hadden wij de informatie verkregen die wij konden gebruiken bij de ontwikkeling van onze prototype set. Tijdens het demonteren en inmeten van de Tesla Model 3 LR AWD echter, kwamen we erachter dat Tesla het karakter van de veren wel degelijk veranderd heeft. De auto stamt namelijk al uit 2018, en in die periode hebben zij het veerkarakter significant aangepast. Onze prototypes mochten daarom niet baten, wij richten ons namelijk altijd op het beste eindproduct en wij moesten wederom aan de slag om een nieuwe prototype set te produceren, dit keer op basis van informatie die wij zelf verkregen hebben.

Onze Wikkelmachines

Onze verlagingsveren worden op CNC-aangestuurde wikkelmachines koud gewikkeld. De verlagingsveren worden gemaakt van Chroom-Silicium verenstaal met een extra hoge trekvastheid om zo een langere levensduur te kunnen garanderen. De veren worden op nauwkeurige wijze geprogrammeerd door onze operators om zo aan de kleinste toleranties te kunnen voldoen. Tijdens het produceren worden de veren gecontroleerd op maatvoering en kracht. Hiermee garanderen wij een kwalitatief top product.

De testdag

Een regenachtige, maar ook leuke dag! Na een korte periode van prototyping, hebben wij de auto opnieuw verwelkomt voor de Cobra Suspension verlagingsveren. De veren pastten perfect. De fitment was goed, de pasvorm was goed, de verlaging viel ook perfect uit. Top! Na de auto getest te hebben, kwamen wij tot de conclusie dat de auto nog erg dichtbij het origineel bleef qua veerkarakter, zodat het comfort niet uit het oog verloren was. Wij hebben de Model 3 LR AWD en Performance op 40mm verlagingsveren en op 25mm verlagingsveren getest. Afgebeeld is de 40mm verlagingsset op de Tesla Model 3 LR AWD.

De 40mm en 25mm

Om u als eigenaar van een Tesla Model 3 keuze aan te bieden, hebben wij bewust gekozen voor twee verschillende sets verlagingsveren. De 25mm set is een set die de perfecte balans geeft tussen dagelijks verkeer en sportieve looks. Deze set behoudt grotendeels het comfort van de auto, terwijl de looks er mooi op vooruitgaan en de praktische aspecten van een auto minimaal beperkt wordt. De 40mm set is voor de eigenaren die nét even wat meer willen. De auto voelt een stuk sportiever, maar wel nog met een goed comfortabel karakter. De praktische aspecten worden wel iets beperkt door de mindere rijhoogte, iets waar de eigenaar voor kan kiezen. De 40 en 25mm is beschikbaar voor de Model 3 LR AWD en voor de Performance AWD hebben wij 30mm en 15mm. Afgebeeld is de Tesla Model 3 op 25mm Cobra Suspension verlagingsveren.

Tesla Model 3 Standard Range

Voor de Tesla Model 3 Standard Range hebben wij naast de Long Range All Wheel Drive ook een nieuwe set ontwikkeld. De auto is anders qua onderstel, de auto staat anders qua rijhoogte en heeft daarom ook andere verlagingsveren nodig. Bij Cobra Suspension hebben wij daarom besloten niet zomaar de andere Tesla veren te gebruiken die we reeds ontwikkeld hadden, maar een nieuwe set te ontwikkelen voor deze auto's. Door de andere rijhoogtes van de auto, hebben wij verlagingsveren die 20mm verlagen, maar ook 30mm verlagen. De 30mm is vergelijkbaar met de 25mm op de Long Range All Wheel Drive.

De 20mm en 30mm voor de Tesla Model 3 SR/SR+/MR

Voor de Tesla Model 3 SR/SR+ en Mid Range bieden wij 20mm verlaging en 30mm verlaging aan. De auto is door ons grondig getest en wij hebben daardoor een passend product bij dit type auto kunnen realiseren. De Tesla Model 3 afgebeeld op de foto is verlaagd op 30mm Cobra Suspension verlagingsveren. Een perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en looks.

Tesla Model 3 RWD Long Range

Voor de Tesla Model 3 Rear Wheel Drive hebben wij ook een speciale set geproduceerd. Ook deze auto is wel degelijk anders dan de LR AWD en daarom hebben wij voor deze auto een nieuwe set samengesteld. Dit komt de kwaliteit van de rijeigenschappen ten goede. Er wordt daarom ook lovend gereageerd op het comfort en de kwaliteiten van onze verlagingsveren.

De Model 3 LR RWD op 40mm en 25mm

Wij bieden eigenaren van de LR RWD ook een 40mm en 25mm set aan. De Tesla Model 3 op Cobra Suspension verlagingsveren ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook volledig afgestemd op de karakteristieken die bij deze auto horen. De auto voelt volwassen, sportief en heeft een beter en scherper weggedrag. Afgebeeld is de Tesla Model 3 RWD Long Range op de 40mm set.

Tesla Model 3 AWD

Tesla Model 3 LR AWD
• 00.8301 - 40 / 40mm
• 00.8302 - 25 / 25mm
​​​​​​​
Tesla Model 3 Performance AWD
• 00.8303 - 30 / 30mm
• 00.8304 - 15 / 15mm

Tesla Model 3 RWD

Tesla Model 3 Long Range RWD
• 00.8306 - 40 / 40mm
• 00.8307 - 25 / 25mm

Tesla Model 3 SR/SR+/Mid Range
• 00.8305 - 30 / 30mm
• 00.8308 - 20 / 20mm