phone +3130 6664666

mail_outline info@cobra-suspension.com

 • Cobra Suspension - Nieuwe Straalmachines

  10-02-2020

  Beetje bij beetje komt onze nieuwe straalfaciliteiten tot een eindresultaat! Met nog een paar weken te gaan, moet onze nieuwe straalafdeling volledig operationeel zijn. Wij presenteren met trots de nieuwe machines die in onze nieuwe hal geïnstalleerd zijn.

  De nieuwe hal

  Nadat onze nieuwe poedercoathal operationeel is gegaan, zijn wij begonnen met het slopen van ons oude productiehal. In plaats daarvan staat nu een compleet nieuwe hal waarin onze nieuwe machines worden gehuisvest. Dit betekent dat wij de nieuwe hal compleet vanaf nul kunnen indelen. De nieuwe hal zal ook plaats geven aan een compleet nieuwe kantine, meet-laboratorium en kantoorruimtes. Benieuwd hoe dat er uit gaat zien? Scroll dan gerust even door!

  Wat is kogelstralen?

  Door het geweld van de CNC-wikkelmachines, blijven er productiesporen achter op de veren. De veren worden na het ontlaten gestraald om de oneffenheden in het materiaal te verwijderen. Dit gebeurt door middel van kleine kogels, waarmee de oppervlakte van de veren wordt veranderd. Dit bevordert de levensduur van de veer omdat de micro-oneffenheden door deze behandeling verdwijnen. De veren worden mede dankzij deze behandeling klaar gemaakt voor het volgende proces, het poedercoaten.

  Twee grote kuilen

  Om ruimte te bieden aan de nieuwe straalmachines, hebben wij twee grote bakken moeten graven. Deze bakken zijn 1,5 meter diep, zodat de enorme machines voldoende hoogte hebben onder het dak van de nieuwe hal. Gekoppeld aan de nieuwe machines, komt ook een nieuwe kettingbaan, waaraan de veren zullen hangen alvorens ze door de tunnel heen gaan voor het straalproces. Deze nieuwe techniek stelt ons in staat de capaciteit te verhogen en de kwaliteit van de veren verder te verbeteren. De twee grote kuilen kunt u zien op de getoonde afbeelding.

  De straalmachines

  De nieuwe high-end straalmachines zijn middels zwaar machine-transport geplaatst in de twee bakken die speciaal voor de machines zijn gegraven. De voorbereidingen zijn getroffen, nu resteert ons nog de nodige afwerking in en rondom de hal. De nieuwe kantine en de nieuwe meetkamer zal ook komende tijd worden ingericht. Wij kunnen niet wachten tot het moment dat we deze machines aan het werk zien! Benieuwd naar meer achtergrondinformatie? Houd dan onze Social Media of onze website in de gaten voor meer!