phone +3130 6664666

mail_outline info@cobra-suspension.com

 • BMW F40 1 Serie Cobra Suspension Verlagingsveren

  21-02-2020

  Bij Cobra Suspension zijn wij aan de slag gegaan om nieuwe verlagingsveren te ontwikkelen voor de F40 1 Serie. De nieuwe BMW F40 1 Serie is een totaal ander concept dan de uitgaande BMW 1 Serie (de F20). Deze nieuwe één is namelijk een voorwielaandrijver geworden!

  Sportief karakter

  De nieuwe generatie BMW 1 Serie is tegenwoordig een voorwielaandrijver geworden. BMW kennende, maken ze er nog altijd een sportief sturende auto van en dat is met de nieuwe generatie niet anders. De BMW stuurt erg direct en scherp, wat het sportieve karakter van de 1 Serie ten goede komt. Bij Cobra Suspension hebben we het originele onderstel goed beoordeeld en hier passende veren voor geproduceerd. De prototypes zijn zojuist getest, en dit is het resultaat!

  Cobra Suspension Verlagingsveren

  De nieuwe BMW 1 staat op het voorwielaandrijverplatform van BMW, genaamd UKL. Dit betekent dat er overlap bestaat in het onderstel tussen de MINI, X1/X2 en andere voorwielaandrijvers van BMW en ook elementen van het oude F20 platform komen ook terug. De auto rijdt erg volwassen en bij Cobra Suspension hebben we er veel aan gedaan om dit karakter ook te behouden. De BMW F40 1 Serie voelt ook na verlaging nog steeds erg comfortabel en is heerlijk sportief om te rijden.

  Twee opties verlagingsveren

  Bij de F20 hebben wij met de 1 Serie twee opties verlaging aangeboden. Een hogere en een lagere set. Ook met de nieuwe F40 1 Serie komen er twee opties beschikbaar voor verlaging. De testauto is met 30 á 35mm verlaging al erg gaaf om te zien en om te rijden, maar in de toekomst proberen wij hier ook een nog lagere set aan toe te voegen. Zo kunnen wij voor ieder wat wils bieden. Deze lagere verlagingsveren worden in een later stadium getest.

  Cobra Suspension

  Cobra Suspension heeft meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van veren en verlagingsveren. Daardoor verbeteren onze verlagingsveren de handling van uw auto met behoud van veiligheid en rijkwaliteiten. Door het ontwerp van de originele veer te optimaliseren en het zwaartepunt van de auto te verlagen, verbeteren de prestaties en de uitstraling van uw auto. Door de toepassing van progressieve elementen in het ontwerp, kunnen Cobra verlagingsveren de handling van uw auto flink verbeteren terwijl het rijcomfort behouden blijft.